Biesbosch, tja wie kent het niet, een super mooi natuurgebied in de buurt van Dordrecht. Een gebied waar heel erg veel vogels zitten, onder andere de zeearend. Die staat dus echt bovenaan mijn lijstje om een keer te spotten, nog niet gebeurd, maar zodra het gebeurd laat ik het natuurlijk zien en weten! De Biesbosch kent veel slootjes, riviertjes en plassen, verdwalen kan je daar heel gemakkelijk. De Biesbosch is ook één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa, je kan er dus eb en vloed meemaken. De Biesbosch heeft verschillende functies, zo heeft het een agrarische functie, ook vind je er spaarbekken, voor de opslag van ons drinkwater, recreatie, maar natuurlijk ook natuur. Veel verschillende soorten dieren leven in de Biesbosch, een prachtig gebied, dus echt een aanrader!

De eerste keer met mijn camera in de Biesbosch was ik een dagje varen met vrienden, dat was natuurlijk het eerste doel van het varen, maar gelukkig heb ik ook nog een paar plaatjes kunnen schieten!

Gemaakt op: 11 juli 2020

De tweede keer dat ik met mijn camera in de Biesbosch kwam was wel speciaal voor de vogeltjes! Natuurlijk was ik weer op zoek naar de zeearend, ik had thuis wat vooronderzoek gedaan, de beste plekken opgezocht waar de zeearend te spotten valt, de routes ernaar toe, de jachtgebieden van de epische roofvogel, filmpjes gekeken. Maar je raadt het al, niet gezien… Maar ondanks dat was het geen slechte dag hoor, ik heb heel veel vogels gezien, en zoveel mogelijk geprobeerd in beeld te brengen met mijn camera. Wel erg leuk hoor, ik ga de camera steeds beter leren kennen en ik hoop dan ook dat de kwaliteit van mijn foto’s vooruit gaat!

Oja, nog wel even een grappig verhaal. Ik stond deze dag met een lege accu van mijn auto, middenin de Biesbosch, de lampen aan laten staan. Slim. En het was er zo rustig! Gelukkig was de enige persoon die ik tegen kwam wel heel erg aardig. Deze mevrouw is speciaal voor mij startkabels wezen kopen! Opgelucht, want zo kon ik mijn weg weer vervolgen. Maar toch erg dom van me. Hopelijk gebeurt me dat geen tweede keer!

Gemaakt op: 24 juli 2020

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *