Mijn naam is Reinier van Dam, ik ben geboren op 2 januari 2000 te Wageningen. Ik woon al mijn hele leven in het mooie Veenendaal. Op dit moment ben ik werkzaam bij de Jumbo als leidinggevende van de kassagroep.

Naast mijn andere hobby’s, reizen en mountainbiken, is mijn allergrootste hobby fotograferen. Ik doe het sinds begin 2020 en elke keer weer met veel plezier. Ik ben voornamelijk gericht op vogels, maar af en toe zal je ook andere natuurfoto’s langs zien komen.

Mijn liefde voor de biologie begon op de middelbare school, of misschien zelfs wel eerder. Ik was graag buiten in de natuur te vinden. Na mijn Havo-diploma ben ik begonnen met de studie Toegepaste Biologie. Biologie was echt mijn ding, dus ik dacht dat deze studie perfect bij mij pastte, maar helaas bleek dat niet waar te zijn. Uiteindelijk kwam ik erachter dat biologie meer een hobby van mij was dan dat ik er in zou willen werken. Nu ben ik nog zoekende naar een leuke nieuwe opleiding, maar in de tussentijd kan ik goed terecht bij de Jumbo!

Maar zoals ik net al schreef is en blijft biologie wel mijn hobby. Ik kan echt optimaal genieten als ik bijvoorbeeld door een bos of heidelandschap loop. Ik verwonder me over de kleine dingetjes die de schepping biedt. Ik ben me gaan verdiepen in allerlei vogels en kwam erachter dat ik dat wel heel erg gaaf vond, zodoende ben ik uitgekomen bij mijn grote hobby: vogelspotten en als het even kan, de vogels ook voor mijn lens krijgen!

Voor het fotograferen gebruik ik op dit moment de Nikon Coolpix P1000, deze compactcamera is ideaal voor de beginnende vogelfotograaf. Er zit een lens op van 24-3000 mm, daarmee kan je dus erg ver inzoomen. Ook als je weinig verstand hebt van de instellingen van een camera is deze erg geschikt. Er zit namelijk een automatische vogelstand op deze camera. Ik zelf gebruik deze stand vooralsnog wel, ook al ben ik aan het oefenen om de instellingen zelf in te stellen, maar dan zijn vogels niet hetgeen waarmee je moet beginnen met oefenen, ze bewegen namelijk nogal veel. Dus dat oefenen doe ik tot nu toe nog met stilstaande voorwerpen.

Ik hoop dat je, net als ik, geniet van de foto’s die ik op mijn website zal plaatsen! Als je tips, vragen, feedback of andere opmerkingen hebt hoor ik dat graag!

Veel kijkplezier!